Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie heeft als doel om jouw website zo hoog mogelijk in Google te laten scoren.

Het succes van jouw website heeft alles te maken met hoe goed deze te vinden is.


Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachineoptimalisatie bestaat uit kleine aanpassingen aan onderdelen van jouw website zodat jouw website op een betere positie in de zoekresultaten van zoekmachines staat.

Onze aanpak

Zoekmachine optimalisatie wordt ingezet bij elke nieuwe website die we maken. We denken vanaf het begin al na over vindbaarheid en laten dit meelopen in de website ontwikkeling. Dit doen we door zoekterm analyse, webtekst analyse en linkbuilding.

Meten van bezoekersgedrag

Wij installeren op al onze websites Google Analytics. Deze data gebruiken we om de bezoeker beter te begrijpen. Zo krijg je inzicht in de hoeveelheid bezoekers, populaire pagina’s, en posities in zoekmachines. Zo kun je de website nog beter inrichten om nog meer rendement uit de website te halen.

Zoekterm analyse

Voordat we starten met de bouw van jouw website brainstormen we samen over de juiste zoektermen. Daarna analyseren we deze zoektermen en onderzoeken we of deze bruikbaar en haalbaar zijn. Wanneer we voldoende zoektermen hebben verzameld maken we een selectie van de belangrijkste zoektermen.

Webtekst analyse

De opbouw van tekst op een website is anders dan die van een tijdschrift of krantenartikel. De tekst op jouw website schrijf je niet alleen voor de bezoeker, maar je schrijft deze tekst ook voor een zoekmachine. Samen met jou analyseren we de teksten en passen deze aan.